Escapada la Venetia

Pentru a sarbatori finalul clasei a 8-a, imediat dupa ultimul examen, am plecat la Venetia! Ideea minunata ii revine mamei, care parca mi-a citit gandurile, caci de n-ar fi fost acest “city-break”, emotiile pana in ziua aflarii rezultatelor m-ar fi coplesit.
Astfel, m-am detasat de toate acestea pentru patru zile petrecute in pitorescul oras plutitor…

Plecand in zori, am ajuns extenuati la hotelul Carlton situat pe Grand Canal, iar dupa un somn de cateva ore, am luat-o la pas pentru prima oara spre Piata San Marco. Nu credeam ca Venetia este atat de mare! Multi turisti se limiteaza la a urma cursul canalului principal, insa pentru a ne departa de forfota si de zonele zgomotoase, obisnuiam sa ne plimbam pe stradutele si canalele mai putin populate. Ca de obicei, orice vacanta a familiei se transforma intr-o aventura, fiindca nu ne multumeste sa vizitam numai obiectivele turistice cunoscute de toti. Si, astfel, inarmati cu harta Venetiei, cu tata in ipostaza de ghid, am strabatut-o de nenumarate ori in lung si lat, cand la picior, cand pe apa.

De la grandoarea Pietei San Marco si privelistea de poveste de pe Podul Rialto, la canalele inguste colindate doar de gondole, Venetia este o splendoare pe apa, un oras al carui farmec te poarta intr-o calatorie a timpului, departe de prezent. Insa, Venetia se afla intr-o stare de degradare ce persista, parterul de la majoritatea caselor devenind nelocuit.  Mai mult, daca privesti in detaliu unele cladiri, balconul este curbat, iar ferestrele asimetrice.

De asemenea, insulele Murano si Burano, care apartin tot regiunii Veneto, sunt la o scurta calatorie cu vaporasul de portul Venetiei. In Insula Murano, supranumita si capitala sticlei, se produce sticla ce-i poarta numele care este cunoscuta in intreaga lume. Pe de alta parte, Burano este insula culorilor, fiecare casuta fiind pictata intr-o nuanta vie, tonurile vibrante ale cladirilor imbinandu-se armonios. Dar pozele de pe insula Burano apartin altui articol, pe care il voi publica in curand!

In incheiere, Venetia este o capodopera in sine, un oras unic in lume si ar trebui sa fie pe lista urmatoarelor destinatii ale oricarui pasionat de calatorii inedite, cultura si istorie!

Bia

PS: Merci, mama, pentru pozele frumoase!! Va las link-ul de la blog-ul ei aici: http://bookofstyle.ro/

 

_DSC8858

Aceasta a fost prima poza pe care mi-a facut-o mama in Venetia…

_DSC8880 mica

_DSC9936 mica

Am imortalizat si un grup de turisti prietenosi…

_DSC9136 mica

Trafic pe Canal Grande, vazut de pe Ponte Rialto

_DSC9172 mica

Selfie!

_DSC0034 mica

Piata San Marco, seara

_DSC9121 mica

Pe Ponte Rialto, alaturi de tata

_DSC9088 mica

_DSC9151 mica

_DSC0085 mica

_DSC8972

_DSC0022 mica

Plimbarea cu gondola…

_DSC0223 mica

Detaliu al tavanul din interiorul unei sali din Palazzo Ducale

_DSC0177 mica

Ciao, Venezia!

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *